Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


OSB világ

2012.09.27
 
Talán 7 évvel ezelőtt a műtermem külső feljárójának lépcsőlap felújításába kellett fognom, de szűkös anyagi lehetőségeim behatároltak abban, hogy hosszútávra tervezhessek. Éppen ezért a keményfából vagy fémlemezekből készült lépcsőlapokról gyorsan le kellett mondanom. Így a meglévő, még használható fenyőfából készült pallókra az aránylag olcsón megvásárolt, és kiszabatott, többször átfestett OSB lapokat csavaroztam fel.
A maradék, méreten kívüli darabokat egy időre félretettem a műhelyembe.
A lépcsőmön való többszöri közlekedésemkor figyeltem fel a lepréselt szíjács lapkák változatos elhelyezkedésére. Képzeletemben felszaggattam őket leragasztott állapotukból. Kísérletező kedvemben voltam, ezért gyorsan felvittem a műtermembe pár darabot, és alapos szemrevételezésem után szabad utat engedtem meglátásaimnak.
Az OSB lapot tudomásom szerint elsőként alkalmaztam az olajtechnikában, mint festő alapot.
Célom szerint csak a meglévő felületi rajzolatokhoz igazodtam, amit a szíjács darabkák elém tártak. Kitakarással, alá és ráfestéssel, a színek összeválogatásával és a tónusok jó elosztásával haladtam előre. Látszatra szinte semmit sem tettem, csupán kihasználtam, kihangsúlyoztam a felületi lehetőségeket, a szíjács lapkák véletlenszerű elrendeződését. Színeimmel, tónusaimmal vetett árnyékokat, különböző mélységeket, bonyolult összefonódásokat, kiszabadulási törekvéseket, elszabadult lapkákat varázsoltam képeimre.
Ez a játékos hozzáállásom tette térhatásúvá az OSB lapjaimat.
 
 

A mappában található képek előnézete OSB-világ

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.