Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Küzdelmek

2012.09.27
  
Ebben a ciklusomban többnyire emberi tulajdonságokkal felruházott állatszerű lényekkel találkozhatnak, akár a mesekönyvekben, de a szürrealizmus oldaláról megközelítve.
Gondoljunk bele, mennyire unalmas is lenne az életünk a különböző indíttatású és szintű érdekérvényesítő harcaink nélkül? Mégis sok esetben úgy érezzük, nagy teherként nehezedik mindennapjainkra az állandó figyelő szolgálatunk, amivel esetlegesen kivédhetünk életünk kényelmes menetére nézve veszélyesnek nevezhető támadásokat.
Az élettérért való küzdelmeinkből senki sem kaphat felmentést! Ennek ellenére mégis sokan vannak, akik úgy remélik, kimaradhatnak ebből az értelmetlennek látszó "öldöklésből". Legtöbben alapból igyekeznek minél kisebb támadási felülettel élni, míg mások felhasználják a mimikri adta rejtőzködési lehetőségeket is, így válva szürke, szinte láthatatlan személyekké. Az alattomosak sem vállalnak frontális támadást, ők inkább az intrika méregbe mártott tűhegyes eszközével élnek, és hatnak.
A tiszta szívű, egyébként békés, igazságukban biztos, bátor emberek, ha támadás éri őket, nem riadnak vissza a számukra akár végzetes küzdelmektől sem. Nyíltan vállalják a frontális megütközést, mert inkább választják a tiszta, lovagias megmérettetést, mint a számukra csúfos meghátrálást. Az erőszakos, uralkodásra képes egyedekben nincs kímélet, minden eszközt felhasználnak érdekeik érvényesítéséhez.
Az önmagunkkal vívott küzdelmeink a leghosszabbak, a „legvéresebbek”. A jó és a rossz oldalunk sok esetben végeláthatatlan csatát vív egymással, amelyből általában csak vesztesként jöhetünk ki.
 
 

A mappában található képek előnézete Illúziók


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.