Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Erotikus képek

2012.11.07

 

Legyünk őszinték, amióta nyíltan lehet beszélni a szexualitásról, azóta az európai irodalomban és képzőművészetben is nagyobb arányban készülnek e témával foglalkozó alkotások, mint annak előtte. Miért is fognánk vissza magunkat, amikor életünk egyik legfontosabb élmény lehetőségéről, kívánatos cselekvéssorozatáról vallunk vagy nyújtunk vizuális élményt? E témakörben megalkotott olajfestményeim heteroszexuális beállítottságunk kissé görbe tükörképei.

A férfi és a női nem egymás iránt érzett olthatatlanul felfokozott vágyainak ki és beteljesedését szerelmes évődések közepette, és néha megtévesztő álarcokban vagy akár agresszívnak tűnő harcok közben szerzik meg. Az idegen, és e miatt újnak tűnő inspirációk kedvéért a nemek szexuális vágya kiterjedhet más kapcsolatokra, kapcsolódásokra is. Ennek észrevételekor a cserbenhagyott fél a vérmérséklete, avagy érettsége foka szerint reagál. Megküzd a párjáért, boldogan átengedi azt, hasonlót cselekszik vagy szakít addigi partnerével. Állati nem?
Ahogy a szerelem, és szerelemféltés örök, úgy a nemek közötti harc is az. Nincs idő, nincs megnyugvás, mindenképpen imponálni és győzni kell!

E képeim megfestésekor a leegyszerűsített elemeimmel törekedtem a közérthetőségre, de egyes képeimnél a főszereplőket soha nem látott, inkább állati, mint emberi külsőségekkel ruháztam fel.
A Kiszerkesztve című ciklusomban jól bevált technikámat itt is felhasználtam. Így születhettek meg ebben a témakörben a két dimenziót, és a harmadik dimenzió illúzióját felkínáló olajfestményeim.

 

 

A mappában található képek előnézete Erotikus képek

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.