Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A lélekhajó miniatúrák megszületése

2012.09.25
 
 A Lélekhajók címet viselő három dimenzió illúzióját keltő ciklusom festési folyamata a nyári szünetbe torkollt.
Már tavaly eldöntöttem, hogy ezentúl igyekszem kihasználni a nyár adta lehetőségeket, azaz nem foglalkozom különösebben a művészetekkel, nem látogatok galériákat, nem készítek nagyobb lélegzetvételű alkotásokat. Élek a mának, napozok, úszok, kirándulok. Visszatekintve főfoglalkozásom éveire kiderült, már 23 éve nem vettem ki a nyári szabadságomat, de az utóbbi két önfeledt nyarammal már sokat törlesztettem.

 

Alkotói készségem megőrzésére gondolva ujjgyakorlatként, valamint szín és forma gyakorlatként a Redukált elemek ciklusomhoz igazodva kétdimenziós lélekhajó miniatúrák készítésébe fogtam. Izgatott, miként sikerül a kétdimenziós lélekhajóknak hatást gyakorolni nézőikre. Elfogadják e vajon a változást?
A 6x10cm es farostlemezekre kasírozott vászonfelületeken volt módom hódolni a forma- és színgazdagság lehetőségeinek. A hajók eltérő alakja, egymáshoz való aránya, viszonya, képenkénti mennyisége nagy változatosságra adott lehetőséget. Alkalmanként legalább 10 képen gyakoroltam a nagy türelmet kívánó „Minimál művészetet”. A hajók elkészítésével napi két óránál többet nem foglalkozhattam, mert a kényelmetlen, görnyedt testtartással járó műveletek alaposan megviseltek volna. Még ezzel az óvatos hozzáállással is szükségem volt a napi rendszerességgel végrehajtott testgyakorlataimra, hogy minden a helyére kerüljön.
A több mint hetven darabból álló kollekció végül elkészült. A jó láthatóság és védelem kedvéért selyemfényű művészlakk bevonattal láttam el. Elégedettséggel és lelkiismeret furdalás nélkül vethettem bele magamat a forró nyár örömeibe.
 
 

 

 
 

A mappában található képek előnézete 6x10cm Lélekhajó miniatúrák, olaj, kasírozott vászon

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.